Praktiske informationer

Børnene skal tjekke ind og ud

Børnene skal tjekke ind, når de kommer fra skole, når de skifter mellem aktiviteter, og de skal tjekke ud, når de går hjem.

Blæksprutten forventer, at børnene siger goddag og farvel, derved mener vi også, at hvert enkelt barn vil få en fornemmelse af at blive set.

BLÆKSPRUTTEN HAR STYR PÅ DET PRAKTISKE

Hver dag agerer en af medarbejderne i SFO’en dagens blæksprutte. Blæksprutten opholder sig i køkkenet og har bl.a. styr på, hvilke børn der er i SFO’en, at de er tjekket ind, at de sendes hjem til aftalt tid og at forældrene eventuelt får besked om børnenes dag, når de hentes.

Derudover sørger blæksprutten for at tilberede eftermiddagsmåltidet sammen med børnene.

MELD FERIE OG FRIDAGE

Det er vigtigt, at I melder ferie og fridage, så vi ved, hvor mange børn, der kommer. Dette kan I gøre ved at ringe til os eller notere det i Tabulex. I skolernes ferier skal vi have besked inden kl. 9.00, hvis jeres barn holder fri, da vi nogle dage tager på spontane ture.

MELD SYGDOM TIL KLASSELÆREN TIL HVERDAG

I det daglige beder vi jer give klasselæreren besked om sygdom.

I ferierne skal I melde sygdom til SFO’en.

TELEFONREGLER

Det er ikke tilladt at medbringe egen mobil i SFO’en. Hvis det er nødvendigt for dig at komme i kontakt med dit barn, kan du ringe på SFO’ens telefon: Tlf. 31263126.

Da vi har ansvar for børnene, når de er i SFO’en, skal al kontakt gå gennem personalet.

AFHENTNING

SFO’en lukker kl 17.00, og vi vil gerne opfordre til, at I henter jeres barn senest 16.50, da det tager tid at få hentet tøj og taske. Det er ikke rart for et barn at have en hektisk afslutning på en ellers god dag. Skulle I blive forsinket, ser vi gerne, at I ringer og meddeler det, så vi kan informere jeres barn om det.

SFO i ferien
SFO’en har åbent i de fleste af skolens ferieperioder. Det gælder efterårsferien, vinterferien, juleferien og noget af sommerferien. Åbningstiden i ferierne er kl. 7.00-17.00. Børnene skal være i SFO’en senest kl. 9.00, da vi godt kan finde på at tage spontane ture ud af huset. Hvis I bliver forsinket, ser vi meget gerne, at I giver besked om det.

LUKKEDAGE

• Dagene mellem jul og nytår
  • De tre dage før påske
  • Dagen efter Kristi himmelfartsdag
  • Grundlovsdag
  • Sommerferielukket: uge 29 og 30

LEGEAFTALER

I SFOasen opfordrer vi til, at I arrangerer legeaftaler, legegrupper og madgrupper for at styrke jeres børns trivsel samt styrke jeres børns sociale relationer og sammenholdet i klassen.

Hvis børnene gerne vil med en kammerat hjem, har vi den regel i SFO’en, at barnet kan ringe og aftale det med forældrene, når den ene af børnene bliver hentet. Hvis begge børn skal gå hjem selv, så får de naturligvis lov til at aftale det. Al kommunikation foregår via SFO’ens telefon. Denne aftale har vi for ikke at bruge for mange af vores resurser på at ringe til forældre.